Klaus Bugdahl wordt 85…

16 klaus bugdahlDe gewezen Duitse pistier Klaus Bugdahl viert vandaag zijn 85ste verjaardag. Hij kende (zoals vele pisterenners) een carrière die een enorm lang periode overspant. Zo dateert foto 1 uit 1959 en foto 2 uit 1972…

Bugdahl was in totaal professioneel wielrenner van 1957 tot 1978. Hij was vooral succesvol als zesdagenrenner. Hij heeft in totaal 228 zesdaagsen betwist, waarvan hij er 37 op zijn naam heeft geschreven. Hij neemt hiermee de negende plaats in op de ranglijst aller tijden. Van deze 37 overwinningen heeft hij er zeven samen met Dieter Kemper behaald en zes met Fritz Pfenninger.
88 klaus bugdahlAls baanrenner werd hij tevens een aantal keer nationaal kampioen koppelkoers (met Valentin Petry, Hans Junkermann en Sigi Renz) en in de individuele en ploegenachtervolging (in 1954 met RVg Luisenstadt Berlin, verder bestaande uit Horst Sylvestrzak, Hans Schliebener en Alfred Freytag).
Hij werd ook driemaal Europees kampioenschap madison: in 1962 met Fritz Pfenninger, in 1966 met Sigi Renz en in 1971 met Dieter Kemper.
In het begin van zijn profcarrière was hij ook succesvol als wegrenner. Hij werd onder andere Duits kampioen op de weg bij de elite profs in 1958 (hij werd dat jaar ook tiende in het wereldkampioenschap) en winnaar van de Ronde van de Oise in 1963. Hij won dat jaar ook een rit in de Ronde van Zwitserland. (Wikipedia & de Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.