Vera Coomans laat Madou herleven: onder haar alter ego Madouce zingt ze liederen van de beruchte Madou-plaat, naast onuitgegeven werk en nummers uit het internationale chansonrepertoire die toen voor inspiratie zorgden. Coomans wordt daarin bijgestaan door muzikanten van Jaune Toujours, die het Madou-repertoire een nieuwe eigen muzikale invulling geven. Jaune Toujours bestaat uit : Yves Fernandez (trompet, bugel), Mattias Laga (sopraansax, basklarinet), Bart Maris (trompet, tuba), Sam Versweyveld (schuiftrompet), Théophane Raballand (drums, percussie), Mathieu Verkaeren (contrabas) & Piet Maris (zang, accordeon). Ze waren te zien en te horen bij De Vieze Gasten op woensdag 18 november 2009.

Vera Coomans maakte destijds het mooie weer bij Rum, Madou en de Nieuwe Scène en dertien jaar eerder was ze al eens in Gent met een eigen programma: op 22 januari 1996 was ze immers te horen in ’t Trefpunt met eigen nummers, jiddische liederen en songs van Kurt Weill. Daar werd ze begeleid door accordeonist Philippe Hoesen met wie ze ook een CD heeft opgenomen als ik me goed herinner.

Referentie
Ronny De Schepper, Vera Coomans is back in town, Het Laatste Nieuws 22 januari 1996

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.