Deze week was het ook al twintig jaar geleden dat de Texaanse rocker Doug Sahm is overleden,(foto YouTube). In de jaren zestig kweekte hij een grote aanhang met zijn Sir Douglas Quintet (“She’s about a mover”, “Mendocino”, “Dynamite woman”). Sindsdien heeft Doug er enkele elpees met studiomuzikanten opzitten die het hele palet van de Amerikaanse rockmuziek bestrijken. Soms blank (country), soms zwart, maar vooral altijd als een modern voorbeeld van norteno-muziek, tex-mex met andere woorden. Die muziek brengt hij vooral met The Texas Tornadoes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.