Vandaag is het al vijftien jaar geleden dat Terry Melcher is gestorven.

Terry was de zoon van Doris Day (zie foto) en vormde in het begin van de jaren zestig een surfduo (The Ripchords) samen met de latere Beach Boy Bruce Johnston (hun grootste, of beter enige, hit: “Hey, little Cobra”). Melcher zelf zal vooral bekend worden als producer, o.a. van The Byrds (in de tijd van “Mr.Tambourine Man”), Paul Revere and the Raiders, Gram Parsons en The Mamas and the Papas. Hij speelde ook mee op de elpee “Pet Sounds” van The Beach Boys. Maar Terry is misschien nog het meest “beroemd” geworden door diegene die hij niét producete, namelijk Charles Manson. In zijn boek “Het schervengericht” gaat A.F.Th.Van der Heijden immers van de stelling uit dat Manson hiervoor wraak wou nemen en op die manier terecht kwam in de villa in Beverly Hills, die op dat moment echter niet meer door Melcher maar door Roman Polanski werd bewoond. De regisseur zelf was echter die bewuste nacht niet aanwezig, waardoor hij ontsnapte aan de slachtpartij die o.m. het leven kostte aan zijn jonge vrouw Sharon Tate en hun ongeboren baby. When Charles Manson goes to the Polanski house and Jay Sebring tells him that Terry and Candy aren’t there, he was talking about Melcher’s then girlfriend, actress Candice Bergen. Manson also mentions Beach Boys drummer Dennis Wilson. Dreaming of a career in music, Manson had played and sang some of his songs to Wilson and one of them ended up being recorded by the Beach Boys. The song, originally entitled Cease to Exist, appeared as a single with the name Never Learn Not To Love.

Terry Melcher overleed op 62-jarige leeftijd aan huidkanker.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Terry Melcher (1942-2004)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.