Het is vandaag vijf jaar geleden dat de Colombiaanse wielrenner Ramón Hoyos Vallejo (bovenstaande foto Theo Buiting) is gestorven.

Hoyos was de eerste grote wielerkampioen van Colombia o.a. door de ronde van zijn land vijf keer te winnen (1953, 54, 55, 56 en 58). Het verhaal van Ramon Hoyos, werd in het midden van de jaren vijftig opgetekend door de later beroemd geworden Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez.
Hoyos reed na zijn debuut in  1952 bij Don Ramiro Mejia uitsluitend (en dat tot 1964) bij Antioquia, aldus Wikipedia, maar ik denk dat dit eerder zijn “club” was dan zijn “ploeg”. In 1956 werd hij dertiende in de Olympische wegwedstrijd van Melbourne.
Ramón Hoyos  posee el récord de más etapas ganadas en una sola edición de la Vuelta a Colombia, con 12. Además, fue bautizado por la prensa como « El escarabajo de la montaña »; por esta razón, en adelante los ciclistas colombianos fueron conocidos e identificados en el exterior como « los escarabajos ».

Ronny De Schepper

91 ramon hoyos vallejo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.