Oorspronkelijk vormde Marc Danel met zijn zus Juliette (altviool), haar vrijer (die tweede viool speelt) Gilles Millet en diens broer Guy (cello) het Quatuor Danel. Alhoewel ze van Rijsel afkomstig zijn, treden zij als kwartet sedert 1991 op met als uitvalsbasis Brussel. Dat komt omdat zij door de Munt naar hier werden gelokt en op het moment dat ik Marc ontmoette in het Brusselse Centraal Station, werkte de ene helft van het kwartet in Keulen en de andere in Parijs, zodat Brussel uitstekend gelegen is.

Hun interesse gaat vooral uit naar het hedendaagse repertoire en zij worden daarin begeleid door het Amadeus Quartet en het Borodin Quartet. Zij liepen o.a. in de kijker omdat zij de filmmuziek van Walter Hus voor “Suite 16” van Dominique Deruddere vertolken. Van de informatie dat Gilles Millet de vrijer was/is van Juliette ben ik helemaal niet zo zeker (al speelt hij wél tweede viool – in het kwartet, welteverstaan). Op een bepaald moment verliet Juliette immers het kwartet en werd vervangen door Peter Buckwell. Volgens Piet Van Bockstal gebeurde dit op haar eigen verzoek, omdat ze van zichzelf wel wist dat ze de minste was van de vier. Het rollenpatroon getrouw zou Juliette zich in Londen gevestigd hebben bij haar Romeo. Toen ik op 1/4/98 echter naar een optreden ging, kondigde Guy Danel aan dat Buckwell na een “kort maar krachtig” verblijf in het kwartet alweer vertrokken was en dat Juliette zo vriendelijk was om opnieuw haar plaats in te nemen. Ik vroeg me dan ook af of mister Buckwell tevens niet de Romeo in kwestie was. Maar misschien heb ik gewoonweg te veel fantasie…

Referentie
Ronny De Schepper, Quatuor Danel in Museum voor Sierkunst, Het Laatste Nieuws 18 november 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.