De Deense cyclocrosser Joachim Parbo viert vandaag zijn 45ste verjaardag.

Hij werd Deens kampioen in deze discipline van 2006 tot en met 2010 (met als uitzondering een tweede plaats in 2008 achter Christian Poulsen), het post-Henrik Djernis-tijdperk zeg maar. In tegenstelling tot zijn illustere voorganger is Joachim Parbo er echter nooit in geslaagd een belangrijk resultaat neer te zetten in internationale confrontaties. Anderzijds dient wel te worden toegegeven dat hij deze internationale wedstrijden nooit uit de weg is gegaan, dus hij heeft wel zijn best gedaan om zijn niveau op te krikken. In de Verenigde Staten heeft hij zelfs een wedstrijd gewonnen (San Dimas, 2010) en vele ereplaatsen behaald. Hij is misschien zelfs tot op de dag van vandaag nog altijd actief. Zo werd hij vijf jaar geleden nog derde in het Deense kampioenschap, achter Jonas Pedersen en Kenneth Hansen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.