De Italiaan Roberto Cominati (foto YouTube), vijfde laureaat van de Elisabethwedstrijd 1999, kreeg zijn opleiding aan het conservatorium San Pietro a Majella in Napels. Daarna studeerde hij bij Aldo Ciccolini. Roberto Cominati won een hele reeks prijzen : in ’91 de eerste prijs in de internationale wedstrijd Alfredo Casella, in ’93 de eerste prijs in de Busoni Wedstrijd en in ’96 de tweede prijs in de Leeds International Competition. Hij gaf concerten in Italië in diverse andere Europese landen, in de Verenigde Staten en Japan. In Brussel was hij met zijn Casanova-look de publiekslieveling. In Gent speelde Roberto Cominati het pianoconcerto van Robert Schumann.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.