Een andere toprenner viert vandaag zijn 35ste verjaardag. Het betreft Vincenzo Nibali, die ik in 2015 mocht ontmoeten op de Teide in Tenerife (foto Willy Demeirschman). Over die ontmoeting heb ik het uitgebreid elders op deze blog, dus ook hier zal ik me nu beperken tot Wikipedia.

Vincenzo Nibali (Messina14 november 1984) is een Italiaans wielrenner die anno 2019 rijdt voor Bahrein-Merida, waar hij ploeggenoot is van zijn jongere broer Antonio.

Nibali staat vooral bekend als een getalenteerd tijdrijder en ronderenner. Hij wordt beschouwd als een van de beste ronderenners in het wielerpeloton, mede dankzij zijn daalkwaliteiten. Na zes jaar gereden te hebben bij Liquigas-Cannondale, kwam Nibali van 2013 tot 2016 uit voor Astana Pro Team. In 2017 maakte hij de overstap naar Bahrein-Merida Pro Cycling Team. Nibali is een van de zeven wielrenners in de geschiedenis die alle drie de Grote Rondes heeft gewonnen. Hij won de Ronde van Spanje in 2010, de Ronde van Frankrijk in 2014 en de Ronde van Italië in 2013 en 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.