00 frank corversDe Limburgse ex-prof Frank Corvers (foto’s de Wielersite) viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Op jonge leeftijd werd hij Belgisch kampioen ploegkoers bij de amateurs aan de zijde van Gentenaar Patrick Van Hoolandt. Samen reden ze ook een wedstrijd in het Kuipke, dat moet de trofee Noël Foré geweest zijn op 11 november 1988 of 1989 (*). Toen heb ik bijgevoegde foto genomen.

In 1991 zou hij nog tweede worden in dezelfde discipline, deze keer aan de zijde van Peter Van Petegem. Ze moesten Tom Steels en Gino Primo laten voorgaan. Een jaar later werd hij derde, deze keer geflankeerd door Axel Merckx. Weer waren Steels en Primo de besten, met Paul Van Hyfte en Rikkie Matthijssens op de tweede plaats.
Dat jaar won Corvers op de weg ook de Ronde van Limburg en werd hij tweede in de Ronde van België voor amateurs, achter Rufin De Smet.
Alhoewel Corvers bij de profs vaak bij grote ploegen heeft gereden (Lotto, Telekom, Memory Card), was het bij Collstrop in 1994 dat hij zijn beste prestaties heeft geleverd (tiende in de Ronde van Vlaanderen en achttiende in Parijs-Roubaix). Nochtans was het daaropvolgende jaar bij de Lotto-ploeg ook verre van slecht met twee overwinningen in semi-klassiekers, namelijk Brussel-Ingooigem en de G.P.Isbergues. Hij was dat jaar ook tweede in Parijs-Brussel (achter Frank Vandenbroucke) en in de G.P.Poeske Scherens in Leuven (achter Erik Dekker). Zijn grootste overwinning was echter in de 1 mei-prijs van Schoten in 1999 (voor Spar-RDM).
In de winter bleef hij ook actief op de piste. Zo werd hij derde, zowel in het Europees kampioenschap ploegkoers 1997 (samen met Etienne De Wilde), als in de Gentse zesdaagse van 2000 (met Adriano Baffi) en in die van Moscou 2002 (met Laurenzo Lapage).

(*) Dit klopt niet. Op 11 november 1989 werd Corvers samen met Patrick Van Hoolandt kampioen van België ploegkoers in het Kuipke. Maar uiteraard kregen ze de kampioenentrui pas na afloop toegekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.