Morgen zal het vijftig jaar geleden zijn dat de BRT een reportage bracht over het huwelijk van het Vlaamse zangeresje Anneke Soetaert en de Amerikaanse muzikant Scott Bradford.

Anneke Soetaert was dus wel erg populair in die tijd. Dat was niet echt verwonderlijk want reeds in 1963 had ze de jaarlijkse “Ontdek de Ster”-wedstrijd gewonnen met haar versie van “I’m gonna knock on your door” van Eddie Hodges. Daarna werd zij onder de hoede genomen door producer Louis Van Rijmenant en bracht zij al meteen (in 1964 dus) de single “Blue beat” uit, die zal geboekstaafd blijven als de eerste blanke ska-plaat!
In 1967 werd ze met “Verlangen” tweede in “Canzonissima” waardoor ze op een haar na het Eurovisiesongfestival miste (winnaar werd Louis Neefs met “Oh oh ik heb zorgen”). Een ander liedje van haar in deze wedstrijd, “Rio de Janeiro”, werd alsnog een ambiancenummer voor fuiven en partijen.
In 1969 trouwde ze dus met Scott Bradford, ex-organist bij de J.J. Band (de begeleidingsgroep van het Portugese duo Jess & James). Datzelfde jaar nam ze als Ann Bradford nog de single “Pledging on fear” en “Already loving you” op. In 1970 verhuisde het paar naar Florida en alhoewel ze ondertussen reeds enige tijd uit elkaar zijn, woont Anneke daar nu nog.
Samen hadden ze twee dochters. Het eerste kindje kwam uitgebreid in beeld in de “clip” (als we dat al zo mochten noemen) die bij haar laatste (?) single hoorde, “Weet je, weet je”. Wellicht haar beste nummer trouwens.

Een gedachte over “Vijftig jaar geleden: huwelijk van Anneke Soetaert met Scott Bradford

 1. Inderdaad, Ann Soetaert is geboren op 7 november 1946, woonde in de Kasteelstraat te Ruiselede. Haar vader Remi was ook geboren op een 7 november, maar in 1916. Hij was een ondernemend zakenman: bouwde zijn cinema ‘Majestic’ tot een succes en verliet de volle kerk toen de pastoor de mensen verbood om naar de cinema te gaan. Hij lanceerde de diepvriezers en diepvriesprodukten al in de jaren 50, had een eigen merk ‘Rysig’ en ook ijskreem met zijn merk. Een paar jaar geleden werd de ‘Majesticstraat’ ingehuldigd.
  Ann trouwde pianist Scott Bradford: die was geboren op 1 mei 1942, is overleden op 12 oktober 2005.
  Via Carlos Pena, een muziekrelatie aan de Universiteit in Pittsburgh, die studeerde bij Nathan Davis (Jazz Middelheim vanaf 1969) kwam ik terecht bij Bradford, die enkele platen opnam met Nathan Davis.
  Meneer Pena zal me helpen inzake informatie over één van de weinige vrouwelijke jazzgitaristen Emily Remler (1957-1990), ze woonde en werkte jaren in Pittsburgh. Wie weet méér over een eventuele passage van Emily Remler in ons land, misschien met haar man van destijds Monty Alexander, of met Larry Coryell, of met Astrud Gilberto met wie Emily 3 jaar toerde ?
  Erik Carrette/Ruiselede (erik.carrette@skynet.be)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.