Morgen zal het vijftig jaar geleden zijn dat de BRT een reportage bracht over het huwelijk van het Vlaamse zangeresje Anneke Soetaert en de Amerikaanse muzikant Scott Bradford.

Anneke Soetaert was dus wel erg populair in die tijd. Dat was niet echt verwonderlijk want reeds in 1963 had ze de jaarlijkse “Ontdek de Ster”-wedstrijd gewonnen met haar versie van “I’m gonna knock on your door” van Eddie Hodges. Daarna werd zij onder de hoede genomen door producer Louis Van Rijmenant en bracht zij al meteen (in 1964 dus) de single “Blue beat” uit, die zal geboekstaafd blijven als de eerste blanke ska-plaat!
In 1967 werd ze met “Verlangen” tweede in “Canzonissima” waardoor ze op een haar na het Eurovisiesongfestival miste (winnaar werd Louis Neefs met “Oh oh ik heb zorgen”). Een ander liedje van haar in deze wedstrijd, “Rio de Janeiro”, werd alsnog een ambiancenummer voor fuiven en partijen.
In 1969 trouwde ze dus met Scott Bradford, ex-organist bij de J.J. Band (de begeleidingsgroep van het Portugese duo Jess & James). Datzelfde jaar nam ze als Ann Bradford nog de single “Pledging on fear” en “Already loving you” op. In 1970 verhuisde het paar naar Florida en alhoewel ze ondertussen reeds enige tijd uit elkaar zijn, woont Anneke daar nu nog.
Samen hadden ze twee dochters. Het eerste kindje kwam uitgebreid in beeld in de “clip” (als we dat al zo mochten noemen) die bij haar laatste (?) single hoorde, “Weet je, weet je”. Wellicht haar beste nummer trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.