Het belang van het ECOV werd nog maar eens onderstreept in oktober 1994, toen de 31-jarige Chinese tenor Deng Xiao Jung in Stockholm de eerste internationale tenorwedstrijd genoemd naar de in 1960 overleden Zweedse zanger Jussi Björling won. Deng was immers een deelnemer aan de ECOV-cursus van 1992 en heeft sindsdien ook reeds een contract in de wacht kunnen slepen bij de Metropolitan Opera, maar… (lees verder)

Born in 1963 in Nanking, China, he was a pupil of Carlo Bergonzi. ‘He had a short and unremarkable career,” schrijft historicaltenors.net. He sang 23 performances of minor roles (mostly the messenger in Aida) at the Met from 1995 to 1997. His (only) CD would have seemed more promising than that… After his early retirement from the stage, he taught singing in China.

Referentie
Ronny De Schepper, Prijs voor ECOV-student, Het Laatste Nieuws 3 november 1994

P.S. Bovenstaande foto is afkomstig van YouTube en illustreert een filmpje waarbij Deng Xiao Jung de langst aangehouden slotnoot van “Nessun dorma” zingt. Dat is nu juist het soort filmpjes waarop ik niét zat te wachten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.