Vandaag viert de Amerikaanse acteur Dennis Franz zijn 75ste verjaardag. Ik ken hem haast uitsluitend door zijn vertolking als lt.Norman Buntz in de televisieserie “Hill Street Blues” (op de foto staat hij rechts van Daniel J.Travanti als capt.Frank Furillo), al was hij ook te zien in niet minder dan vijf films van Brian De Palma. The films are Blow Out (1981), The Fury (1978), Scarface (1983), Body Double (1984) and Dressed to Kill (1980). He based his portrayal of Rubin the director in Body Double dan ook on Brian De Palma. (IMDb)

Ik was in de jaren tachtig een enorme fan van “Hill Street Blues”. Ondertussen heb ik echter een hekel aan zowat alles wat uit Amerika komt en het was dus met een bang hartje dat ik een tijdje geleden toch nog eens naar de herneming van deze reeks op Canvas keek. Maar kijk, ik was meteen weer verkocht (en het was dan nog een aflevering waarin mijn toenmalige “favoriet” Bruce Weitz als sgt.Mick Belker amper voorkwam). Het geheim zit ‘m in het feit dat dit eigenlijk geen politiefeuilleton is, maar een soap die zich onder politiemensen afspeelt. De onderlinge twisten, de wisselende relaties, men geraakt er even makkelijk aan verslaafd als aan zo niet de eerste dan toch de beste soap…

Ronny De Schepper

3 gedachtes over “Dennis Franz wordt 75…

  1. Bruce Weitz als Belker vond ik fascinerend. Een knorrig personage dat ooit in een zekere aflevering een in de afvalkelder gevonden boterham met smaak verorberde. Iets waartoe heden ten dage vele mensen letterlijk genoodzaakt zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.