Lasse Norman Hansen (foto Erik Westerlinck) is in Apeldoorn aan de zijde van Michael Morkov Europees kampioen ploegkoers gewonnen. Kers op de taart was dat even daarvóór zijn vriendin Julie Leth aan de zijde van Amalie Dideriksen haar titel in die discipline met een jaar had verlengd.

Tijdens zijn jeugdjaren was Hansen reeds een begenadigd baanwielrenner. Dit resulteerde in verscheidene nationale titels in diverse onderdelen. Zo werd hij in 2010 wereldkampioen op de individuele achtervolging. Op de weg bleek hij ook goed uit de voeten te kunnen komen. Zo werd hij in 2009 derde op het WK tijdrijden voor junioren op amper 11 seconden van winnaar Luke Durbridge.

Vanaf 2010 begon hij bij de elites verschillende titels en ereplaatsen te behalen in het baanwielrennen. Zo werd hij Deens kampioen op het omnium, en op de 1 km tijdrit. Op de weg won hij ook elitewedstrijden, zoals een etappe in de An Post Rás en de GP Herning.

Op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen won Hansen goud op het omnium. Hij was eerder tijdens dat toernooi al vijfde geworden met de Deense ploeg op de ploegenachtervolging.

Na de Olympische Zomerspelen 2012 wou hij zich meer op het wegwielrennen focussen. Toch behaalde hij op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro nog de bronzen medaille in het omnium. Verder won Hansen met Niklas LarsenFrederik MadsenCasper von Folsach en Rasmus Quaade ook nog brons in de ploegenachtervolging. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.