Vraagt u zich ook soms af wat er van Peter Evrard (foto YouTube) is geworden, de allereerste winnaar van de Vlaamse versie van “Idool”? Hij wordt morgen alvast reeds 45 jaar…

Evrard had eigenlijk op goed geluk meegedaan aan “Idool” in 2003. Met zijn rock/metal-imago paste hij eigenlijk niet echt binnen het profiel van het programma. Ook zijn privé-leven was weinig glamoureus. Ik weet niet precies meer wat hij deed, maar het was alleszins hard labeur in de buitenlucht, iets waarvoor de andere deelnemers zich te goed voelden. Ik moet wel zeggen dat dit bijdroeg tot zijn populariteit (o.a. wat mezelf betreft).

Hij viel ook op door op een meet & greet met Avril Lavigne te vragen wat zij van de oorlog in Irak vond. Vooral de perschef die nadien kwam dreigen: “Nog één keer zo’n vraag en jullie liggen buiten” was hilarisch.

Het nummer dat hij als cover koos, Lithium van de band Nirvana, was een verrassende keuze. Toch belandde hij uiteindelijk in de finale en werd zelfs de winnaar van de wedstrijd vóór Natalia, Wim Soutaer en Brahim. Meer zelfs, toen er nadien een internationale wedstrijd voor Idool-winnaars plaatsvond, werd hij tweede na een ondertussen eveneens totaal vergeten Noor (Kurt Nilsen, die in de media “de hobbit” werd genoemd) maar vóór “wereldvedetten” als Kelly Clarkson (*) en Will Young.

Na Idool 2003 scoorde hij een hit met For You, dat door Jan Leyers voor de wedstrijd werd geschreven, en zijn album Rhubarb, geproduceerd door George Kooymans van Golden Earring, kwam uit. De single Loserman uit dit album was de eerste Europese legale download met watermerk van Fruitytech en werd daardoor geboycot door de platenwinkels. Na “Loserman” volgde nog de single “Making it beautiful”. Daarna werd het wat stil, tot zijn tweede album uitkwam: Radio Honolulu. Peter zorgde op dit album zowel voor de muziek, teksten, productie en bracht ze uit op zijn eigen label EMP. Hij scoorde een paar Stubru-hits met “Not Running” en “Deaf Dumb Blind”. Peter Evrard is ook de enige Idool-kandidaat tot nu toe die in “De Afrekening” gestaan heeft.

Hij zong ook mee op de Tsunami-single en zorgde voor de titelsong van Flikken (“Let me take you through the night”). In 2006 plaatste hij zich met het liedje “Coward” voor de halve finales van Eurosong. In de halve finale werd Peter Evrard vervolgens vijfde, wat dus betekende dat hij niet naar de finale mocht. Niettegenstaande werd het nummer als single een beter succes dan de meeste finalisten, alhoewel dat in een tijdperk waarbij bijna niemand nog een single aan de straatstenen kwijt kon niet veel wil zeggen natuurlijk.

Begin 2007 was hij te zien in Zo is er maar één, waar hij Ik wil deze nacht in de straten verdwalen van Wannes Van de Velde coverde. Hij won deze aflevering. In de halve finale belandde hij op een vierde plaats en haalde dus ook hier de finale niet.

In september 2007 startte het 13de seizoen van de populaire soapserie Thuis. De titelsong hiervan werd gezongen door Peter Evrard, samen met Sofie Van Moll. De muziek voor Thuis werd geschreven door Will Tura en Steve Willaert, bekend van Stille Waters en Aspe. De tekst was van Frank Dingenen. Pas dit seizoen (2019 dus) werd een nieuwe intro en dus ook een nieuwe titelsong gemaakt.

Sinds eind 2014 is Peter Evrard zanger bij de band 10Rogue. Evrard is afkomstig uit Beerse.

(*) Volgens Wikipedia was het omgekeerd (dus tweede Clarkson en derde Evrard), maar ik herinner mij nog goed dat Clarkson zo goed als een zenuwcrisis kreeg omdat ze niet had gewonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.