Het is al vijf jaar geleden dat mijn naamgenoot Rony Vd verwittigt mij via Facebook dat Tim Hauser, zanger en oprichter van de vocal group Manhattan Transfer, op 72-jarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand in zijn slaap (foto Andrea Colombara via Wikipedia). Zelf heb ik de elpee “The best of Manhattan Transfer” nog besproken in De Rode Vaan…

Een plaat die niet zou hebben misstaan onder de kerstboom : « The best of Manhattan Transfer ». Wat de technische afwerking ervan betreft, kan ze model staan voor alle verzamelplaten. Niet alleen krijgen we hier een compleet overzicht vanaf hun eerste elpee uit 1975 (met « Java Jive » en « Operator ») tot hun jongste hit (« Boy from New York City »), maar bij elk nummer worden heel overzichtelijk alle belangrijke gegevens vermeld (de producer, het jaartal, de elpee waaruit het komt enz.). Op die manier krijgen we een compleet beeld van deze veelzijdige Amerikaanse harmonygroep, die zich zowel in de gospel (« Operator »), de doo-wop-stijl (« Gloria », « Boy from New York City ») als natuurlijk de jazz (« Body and soul », « Four brothers », « Tuxedo Junction », « Birdland ») thuisvoelt. Zonder het a capella gezongen « A nightingale sang in Berkeley Square » te vergeten en hun zeemzoeterige hit die zelfs het hart van de ruwste bonk doet smelten, « Chanson d’amour ». Aanbevolen voor fijnproevers.

Referenties
Ronny De Schepper, Manhattan Transfer op z’n best, De Rode Vaan nr.1 van 1982
The best of Manhattan Transfer, Atlantic ATL K50856.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.