In aanwezigheid van Chantal Desmet, het hoofd cultuur van de Hogeschool Gent, en ere-rector baron Leon Demeyer, werd in het studentenrestaurant de Overpoort de tentoonstelling geopend met werk van Els Vanden Meersch, een ontdekking van curator Guy Bovyn.

Tot vorig jaar werd de Galerie Kunst-Zicht, zoals de artistieke ruimte in Overpoort heet, nog beheerd door de studentengemeenschap, maar sedert het begin van dit academiejaar werd ze in handen gegeven van een professionele galeriehouder, Guy Bovyn. Deze Gentenaar hield tot nu toe in Brussel “L’établissement d’en face” open en het is dààr dat hij met het werk van Els Vanden Meersch (geboren in Ninove, wonende in Diest) in aanraking kwam. Zij heeft in Kunst-Zicht een “artistiek landschap” gecreëerd, waarvan een gedeelte “een portret van de kunstenaar” voorstelt. Daarnaast worden er ook nog dia’s geprojecteerd die gemaakt zijn op basis van restauratieplannen van Frederika Huys (foto) en liggen er fotokopies van vroegere werken die je zo maar mag meenemen. Democratisering van de kunst staat dan ook hoog in het vaandel bij Kunst-Zicht, wat onder meer ook wordt geïllustreerd door gratis posters, die zo maar worden uitgedeeld. Op één ervan staat een tekening van Els Dietvorst afgedrukt, op een andere de uurregeling van de verschillende godsdiensten hier in Gent. Dit is een project van Gery De Smet, dat ook een verlenging kent op de Blandijnberg. Daarnaast is er in een industriële ruimte aan het water achter de Overpoort ook nog een humoristische installatie van Anton Cotteleer te zien met levensechte katten naast huiselijke voorwerpen. Om deze min of meer geheime locatie te bezoeken, moet men zich wel eerst aanmelden in Kunst-Zicht voor een plannetje.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.