De West-Vlaamse renner Jelle Wallays (foto Jean-Pierre Verstraete) heeft zijn tweede overwinning beet in Parijs-Tours. Na 2014, toen hij Thomas Voeckler klopte in een sprint-à-deux, soleerde hij zondag naar de zege. “Ze noemen me al ‘Mister Paris-Tours’”, lachte de West-Vlaming voor de microfoon van VTM Nieuws. “Ik won hier al bij de beloften en nu ook voor de tweede keer bij de profs. Het is geen makkelijk jaar geweest, dus deze zege doet wel deugd.”
Jelle Wallays (Roeselare, 11 mei 1989) is een Belgisch wielrenner die anno 2018 rijdt voor Lotto Soudal. Voordien maakte hij deel uit van Topsport Vlaanderen-Baloise. Binnen deze ploeg werd hij uitgespeeld als een van de sterke mannen tijdens de voor- en najaarsklassiekers. Op 12 oktober 2014 behaalde Wallays met Parijs-Tours zijn tot dan grootste overwinning. Zo werd hij de eerste renner die erin slaagde om als belofte én als prof Parijs-Tours op zijn naam te schrijven. In 2015 won Wallays de zeventigste editie van de Vlaamse klassieker Dwars door Vlaanderen. In 2018 heeft hij voor de eerste Belgische ritzege in deze Vuelta gezorgd. De Belg van Lotto-Soudal versloeg zijn Noorse medevluchter Sven Erik Byström na een lange vlucht in een spurt met twee. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.