Net als zijn ploegmaat Claude Michely gisteren, viert Karl Maxon vandaag zijn zestigste verjaardag. Het verschil is alleen dat Maxon een Amerikaan is en dat het dus helemaal niet vreemd is dat hij in 1984 deel uitmaakte van die Gianni Motta-ploeg, die o.a. aan de Giro heeft deelgenomen (foto’s de Wielersite).

Net als Michely zou Maxon ook deel uitmaken van die Xerox-ploeg een jaar later (en er dan naar verluidt de Vuelta mee rijden) en in 1986 en 1988 van een andere Amerikaanse ploeg Ten Speed Drive, om zijn profcarrière in 1989 te beëindigen bij Montgomery. In het tussenliggende jaar 1987 probeerde Maxon het heel even bij een Europese ploeg (het Franse Fagor), maar daar liep het mis. Hij liet geen enkel betekenisvol resultaat optekenen en keerde terug naar zijn vroegere ploeg Ten Speed Drive en werd meteen opnieuw derde in het nationale kampioenschap (na Ron Kiefel en Doug Shapiro). Eerder had hij voor diezelfde ploeg in 1986 zelfs het kampioenschap gewonnen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.