De Luxemburgse wielrenner uit Esch-sur-Alzette, Claude Michely, werd gisteren zestig jaar (foto’s de Wielersite).

Claude Michely was vooral een cyclocrosser en heeft dan ook maar weinig meegedraaid in een professioneel wegteam. Toch heeft hij zich in 1984 en 1985 eens aan een Amerikaans avontuur gewaagd, waarbij hij in 1984 voor de ploeg van Gianni Motta heeft gereden (foto) en in 1985 voor Xerox-fotocopiemachines. Daarvóór had hij al deel uitgemaakt van de Luxemburgse Gios-ploeg, die vooral Luxemburgse crossers groepeerde (zoals Lucien Zeimes), maar in 1983 (toen blijkbaar met een Noorse licentie) zowaar ook de Amerikaan John Eustice en… Roger De Vlaeminck!
Nadien was Michely lid van Zwitserse gelegenheidsploegjes als Blacky, Verago of Bleiker om dan in 1992 zijn professionele carrière af te sluiten met een individuele sponsor (Peters Sport). Toch bleef Michely nadien rustig verder peddelen. De Wielersite noteert uitslagen tot in 1997, toen hij nog tweede werd in het Luxemburgs kampioenschap cyclocross (na Pascal Triebel), maar volgens mij heeft hij lang daarna nog altijd deelgenomen aan crossen, zij het meestal in eigen land. Het zou me zelfs niet verbazen, mocht hij nu nog uitkomen bij de veteranen.
Het belangrijkste (enige eigenlijk) wapenfeit van Claude Michely is ongetwijfeld zijn derde plaats in het wereldkampioenschap van 1985 na Klaus-Peter Thaler en Adri Van der Poel. Hij is ook nog een paar keer nationaal kampioen geworden op de weg, maar dat was in de tijd dat dit verreden werd samen met West-Duitsland en Zwitserland. Michely was meestal de enige Luxemburgse deelnemer en het volstond dus om de wedstrijd uit te rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.