Pillow Talk is een Amerikaanse film in een regie van Michael Gordon met in de hoofdrollen Doris Day en Rock Hudson.

De film was een enorm succes in de bioscopen en bracht $ 18.750.000 op in de VS alleen. Ook de kritiek was ingenomen met de film en er was een Oscar voor het beste originele script. Daarnaast waren er veel Oscarnominaties, onder andere voor Doris Day en Thelma Ritter.

Pillow Talk was de eerste van drie films waarin Doris Day en Rock Hudson samen speelden, de andere twee zijn, Lover Come Back (1961) en Send Me No Flowers (1964). Alle drie de films zijn variaties op hetzelfde thema. Ook Tony Randall is in de drie films te zien. In 2009 werd de film voor altijd geconserveerd in het National Film Registry van het Library of Congress.

Pillow Talk kwam voor Doris Day op het goede moment. Ze was inmiddels vijfendertig en het gouden tijdperk van de musicals waarin ze had geschitterd was voorbij. Tot Pillow Talk was Doris Day de ideale schoondochter geweest, het lieve buurmeisje. Met deze film sloeg ze een nieuwe richting in en werd omgetoverd in een glamoureuze vrouw. Producer Ross Hunter die haar overhaalde om de film te maken, zei later dat hij verantwoordelijk was voor het weghalen van Doris Day “uit de keuken naar de slaapkamer”. Ook Rock Hudson sloeg met Pillow Talk een nieuwe weg in. Tot Pillow Talk speelde hij altijd stoere (vaak humorloze) rollen. Met Pillow Talk kwam hij voor het voetlicht als de romantische hoofdrolspeler. Overigens was Hudson niet gelijk overtuigd dat Pillow Talk goed voor hem was. Hij weigerde de rol van Brad Allen drie keer voor hij uiteindelijk toehapte. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.