Marta Bastianelli (foto Erik Westerlinck) was in de straten van Monteveglio in de sprint Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) te snel af in de Gran Premio Bruno Beghelli. De derde plaats was voor Chiara Consonni (Valcar Cylance). Bastianelli nam met haar overwinning revanche op vorig seizoen, toen ze in deze UCI 1.1-wedstrijd tweede werd achter haar landgenote Elisa Balsamo. Ook toen eindigde Wiebes op het podium, destijds als derde. In 2017 wist Bastianelli ook al de GP Bruno Beghelli te winnen. (Wielerflits)

In 2007 pakte Marta Bastianelli (Velletri30 april 1987) de wereldtitel in de wegwedstrijd in het Duitse Stuttgart door in de laatste ronde uit de kopgroep te ontsnappen. Ze werd niet meer ingehaald door het jagende peloton. Elf jaar later won ze de wegwedstrijd tijdens de Europese kampioenschappen 2018 in Glasgow.

Begin juli 2008 liep Bastianelli tegen de lamp. Haar drang om te vermageren deed haar de das om. Ze testte positief tijdens het EK voor beloften in Verbania. Ze testte positief op fenfluramine, een dieetmiddel, dat ook kan dienen als doping. Ze werd door de Italiaanse bond voor één jaar geschorst en nadat ze zelf de straf aanvocht, werd de straf door het Hof van Arbitrage voor Sport (C.A.S.) verlengd tot twee jaar. In 2014 werd Bastianelli moeder van een dochter genaamd Clarissa.

Bastianelli maakt deel uit van de Gruppo Sportivo Fiamme Azzurre, de sportselectie van de Italiaanse politie. Ze reed in het verleden voor wielerploegen als Safi-Pasta Zara-ManhattanAromitalia Vaiano, in totaal vijf jaar voor Alé Cipollini en vanaf 2019 voor Team Virtu. Dat jaar heeft ze Marianne Vos van een vierde zege in de Zweedse WT-koers in Vargarda gehouden. Net als vorig jaar dook Vos als eerste de laatste bocht in, maar ze had er wellicht niet op gerekend dat Italiaans kampioene Marta Bastianelli nog zou terugkeren uit de achtergrond. Voor Bastianelli is het de derde eendagskoers van het hoogste niveau die ze dit jaar wint, na eerdere triomfen in de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen.[Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.