Vandaag is het 45 jaar geleden dat ROY SCHUITEN voor de eerste keer de Grote Landenprijs won (een jaar later zou hij dat nog eens over doen). Schuiten was een gereputeerde tijdrijder, die ook tweemaal wereldkampioen achtervolging werd. De Nederlander haalt het dat jaar van de Belgen Dirk Baert en Paul Lannoo.

De Grand Prix des Nations werd georganiseerd van 1932 tot 2004 en had lange tijd een groot aanzien. In de beginperiode was hij 140 kilometer lang. Die afstand zakte later tot 90 en uiteindelijk 70 kilometer. Jacques Anquetil won acht maal, Bernard Hinault vijf. Ook Merckx, Maertens, Bracke en Vanspringel (2) staan op de erelijst.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.