Johan Schmidt, de Belgische pianist die 4de eindigde in de Elisabethwedstrijd 1987, won the Maria Callas Competition in Athens, and was prized at the Tchaikovsky (1990, 3rd prize) and Van Cliburn (1993, 4th prize) competitions. In addition, he was awarded the Leonardo da Vinci Prize from the Rotary International. Schmidt has performed internationally, both as a concert pianist and a chamber musician. Ik zag en hoorde hem aan het werk tijdens de 2de nacht van Radio 3 in De Singel (in 1991) met o.a. “Verhalen van de oude grootmoeder” van Prokofiev. He has taught at the Royal Conservatory in Mons and currently teaches at the Royal Conservatory in Brussels. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.