Alvaro Hodeg (foto Axel VH) van Deceuninck-Quick Step won de Münsterland Giro na een nipte sprint tegen Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) in de gietende regen. Tim Merlier (Corendon-Circus) eindigde op de 3e plaats. De sprint werd wel ontsierd door een val van Florian Sénéchal, de aangever van Hodeg. De Fransman tikte Max Walscheid aan en gleed over de Duitse bruine zeep richting de finish. Na de finish ging hij verhaal halen met een stevige tik op de helm van de Duitser. Dat was op zijn minst vreemd want op Eurosport was men er juist van overtuigd dat het Sénéchal was die Walscheid ten val bracht. Sénéchal werd dan ook door zijn ploeg achteraf verplicht zijn verontschuldigingen aan te bieden.

De nieuwe Colombiaanse sprintbom van Quickstep, Alvaro Hodeg kwam bij zijn eerste overwinningen, met name de Handzame Classic en de eerste rit in de Ronde van Catalonië, ook in het nieuws omwille van zijn eigenaardige naam en hoe men die moet uitspreken. Het is nochtans heel eenvoudig: hij stamt uit de Schotse familie Hodge, maar bij de verhuis naar Colombia is er iets fout gegaan op de administratie en werden de “g” en de “e” omgedraaid. Maar hij blijft het nog altijd als “Hodge” uitspreken.
In ons idiolect zeggen we dan dat die ambtenaar “een Brittanieke heeft gedaan”. Daarmee verwijzen we uiteraard naar “den Eddy” uit “Thuis” (rol van Daan Hugaert), die toen hij zijn pasgeboren dochter moest gaan aangeven op de burgerlijke stand zo zat was dat hij niet meer op haar naam kon komen. Hij noemde ze altijd “Brittanieke”(pas sinds onlangs zegt hij gewoon Britney) en de ambtenaar zei dat dit geen bestaande naam was. Toen gingen ze samen op zoek naar wat de echte naam dan zou kunnen zijn en toen de ambtenaar “Brigitte” suggereerde, zei Eddy dat het dàt was. En zo heet Britney dus officieel Brigitte, al is men daar nog nooit op teruggekomen in “Thuis” (net zoals het verloren oog van Lowieke of het feit dat Renzo ooit nog drugsdealer is geweest – al is dat laatste nu toch nog eens opgedoken in het scenario).
Na twee tweede plaatsen (telkens na Pascal Ackermann) heeft Alvaro Hodeg enkele maanden later dan toch een sprintoverwinning behaald in de Ronde van Polen. Op die manier veroverde hij ook de leiderstrui, maar die moest hij ’s anderendaags al meteen afstaan, want dan trok men de bergen in.
Alvaro Hodeg heeft daarna de eerste rit van de nieuwe Ronde van Duitsland gewonnen. Het was een typische saaie ASO-rit die uitdraaide op een voorspelde massasprint. Hodeg versloeg de Duitse kampioen Pascal Ackermann.
Daarna won Alvaro Hodeg de vijfde rit in de Ronde van Turkije en zorgde zo voor zege nummer 71 van het wielerjaar, een evenaring van het oude record uit 2000. Toen heette het team nog Mapei-Quick Step. In 2019 won hij de tweede etappe van de Ronde van Colombia. In de massasprint klopte hij de Est Martin Laas en Sebastian Molano. Daarna bezorgde hij de blauwe garde van Patrick Lefevere de overwinning in de tweede rit van de Ronde van Noorwegen. De Colombiaan was de snelste in de massasprint, al had hij uiteindelijk niet veel over op thuisrijder Kristoffer Halvorsen (Ineos). Vervolgens haalde hij het na 194 kilometer in Heist-op-den-Berg in een sprint van een uitgedund peloton van onze landgenoot Jasper Philipsen (UAE Emirates). De Brit Rory Townsend, een overblijver van de vroege vlucht, werd de verrassende derde. Voor Hodeg was deze Heistse Pijl de derde zege van het seizoen.

Vervolgens heeft hij de eerste echte etappe van de Italiaanse Adriatica Ionica Race (UCI 2.1) op zijn naam geschreven. Na een gravelrit haalde hij het voor zijn ploegmaats Florian Sénéchal en Philippe Gilbert. Daarna heeft hij de vijfde etappe in de BinckBank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. Hij haalde het na 191,4 km tussen Riemst en het Nederlandse Venray in een massasprint voor de Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe), die de eerste drie ritten won.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.