Ik hóór het jullie al denken: so what? Wel, het opmerkelijke is dat het Belgische elftal volledig uit spelers van Anderlecht bestond! Dat waren nog eens tijden. In die tijd was ik ook een Anderlecht-supporter, vooral omwille van de linkervleugel (Paul Van Himst en uiteraard Wilfried Puis), maar er was ook de midvoor Jacky Stockman en spelverdeler Jef Jurion en stopper Laurent Verbiest en… en… Teveel om op te noemen. Ik meen me trouwens te herinneren dat de Belgische ploeg al eens eerder uitsluitend uit Anderlecht-spelers had bestaan, maar dan in het doel wel Jean Nicolay van Standard (*). Maar in deze wedstrijd mocht dus Jean Trappeniers in het doel staan, de man die – naar verluidt – ooit nog champagne heeft gedronken uit de schoen van mijn tante Mariette. Zoals ik reeds zei: dàt waren nog eens tijden!

Ronny De Schepper

(*) Het is van deze samenstelling dat ik – denk ik – een foto heb gevonden op het internet, van de volledige Anderlechtploeg helaas niet (tenzij in Anderlecht-uitrusting uiteraard).

4 gedachtes over “55 jaar geleden: België-Nederland 1-0

  1. Dat zou dan ook betekenen dat het niet over bovenstaande foto gaat, want daar staat wel degelijk Jean Nicolay op. Er zijn bij de veldspelers enkele jongens bij die ik niet herken, dus misschien zijn die dan ook niet van Anderlecht…

   Like

   1. Roger Claessen dit Roger la honte van Standard Luik staat ook op de foto.

    R.D.S.: beneden links?

    Like

 1. Vlnr: Raskin ( Standard), Heylens, Nicolay (Standard), Cornelis, Plaskie, Hanon, (onderaan), Claessen (Standard), Jurion, Van Himst, Vandenberg, Puis. Deze foto dateert ook van 55 jaar geleden in maart, op de Bosuil vriendschappelijk 0-0 tegen Nederland.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.