Het Havenbedrijf Antwerpen ging op 1 juli 2017 van start met de waterbus. De resultaten zijn dermate positief, dat nu ook een haalbaarheidsstudie wordt gemaakt naar de mogelijke uitbreiding tot Temse/Bornem.

De gemeentebesturen van Temse, Bornem en de projectorganisatie Rivierpark Scheldevallei ijveren al maanden voor de doortrekking van de waterbus van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem. Onlangs schreven zij een brief aan de Vlaamse ministers met een dubbel pleidooi:

  • de overname van de waterbus door de Vlaamse regering (de waterbus is tot dusver een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen)
  • de uitbreiding van de waterbuslijn van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem

Het is bekend dat de overname door de Vlaamse regering deel uitmaakt van de regeringsonderhandelingen.

Op donderdag 26 september hadden Luc De Ryck, burgemeester van Temse, Kristof Joos, burgemeester van Bornem, en Tom Wezenbeek, projectcoördinator van Rivierpark Scheldevallei, een constructief onderhoud met het kabinet van de Antwerpse schepen Annick De Ridder, bevoegd voor de haven, en verantwoordelijken van het Havenbedrijf. Het pleidooi voor de doortrekking werd daar nog eens extra beklemtoond.

Met de komst van de nieuwe Vlaamse regering zullen Temse, Bornem en Rivierpark Scheldevallei zo snel mogelijk in verbinding treden met de nieuwe regering, in het bijzonder de minister van Mobiliteit.

De doortrekking van de waterbus tot Temse-Bornem is financieel slechts mogelijk, als de Vlaamse regering het initiatief naar zich toe trekt.

Op de foto herkent men v.l.n.r. Tom Wezenbeek, projectleider ‘Schelde Sterk Merk’, met burgemeester Luc De Ryck (Temse) en burgemeester Luc De Boeck (Bornem).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.