Mijn laatste ritje met de Gentse wielertoeristenclub Sport Na Arbeid in 1984 was op 29 september nog een trainingsritje van 50km:


“12 deelnemers en naar Munkzwalm waar we nog met 175 fr schuld stonden. Om 13 u vertrokken Véronique, Carine, François, Walter, Dirk, Jules, Frans, Kurt, Stefan, Ronny en Georges terwijl Guido met de auto meevolgde. Een ritje in een zeldzaam september-zonnetje en ons groepje maakte er een einde-seizoenritje van, pratend en lachend aan 21 km/u bestaat ook nog, zodat het voor iedereen vlot verliep tot aan de controle. In het terugrijden stelde Walter voor naar Gavere te rijden en dan de Schelde af naar Gent. We hadden dan een bergje meer: Munkzwalm en Gavere, waarop Stefan eens achterom keek waar “zijn” Carine was, voor een duwtje in geval van nood, en zijn Carine was er… natuurlijk. In Gavere geen weg langs de Schelde (wij wisten dat wel) zodat langs binnenwegen tot Eke werd gereden om daar naast de brug de Schelde te volgen tot Zwijnaarde. Walter had zich vergist van brug! Aangezien we toch gezellig op weg waren, vond iedereen het toch goed van Walter, misschien Jules niet, want die viel plat op Walter’s parcour. Het goed weer liet het ook afweten – 3 u. zon is al lang – zodat het best was dat we thuis waren.” (André Dhont)
In zo’n boekje staan er natuurlijk ook altijd “wistjedatjes”, zoals Bart De Pauw zou zeggen. En over de laatste rit van het seizoen wordt er daarin over mij verteld: “Ronny vond het de laatste rit te vroeg om te vertrekken, en hij mocht al een uur langer slapen (wegens de overschakeling naar het winteruur, RDS), ja maar, zei hij: ik ben een uur later gaan slapen ook!
Het eindklassement zag er dat jaar als volgt uit:
Winnaar beker Hutson
1 Andre Meersman 7.174 km
Winnaar beker Bondue
2 Albert Victor 6.565 km
Winnaar trofee Deruelle
3 François Bovendaerde 5.074 km
En verder
4 Serge Bloem 5.058
5 Dirk Wauters 4.511
6 Georges De Schepper 4.188
7 Leonard Wauters 3.659
8 Kurt Wilmsen 3.508
9 Veronique Van de Keere 3.241
10 Frans Van Genechten 3.229
11 Guido Embrie 3.091
12 Carine Van Hecke 2.754
13 Walter Verstuyft 2.695
14 Martine V.d.Meersschaut 2.585
15 Marcel De Smaele 2.114
16 Michaël De Vetter 1.798
17 Patrick Van Heule 1.641
18 Jules Van Genechten 1.619
19 Freddy Guiot 1.439
20 Kristof Nicasie 1.096
21 Rebecca D’Hollander 1.048
22 François Cauwels 788
23 Ronny De Schepper 651
24 Stefan De Vetter 613
25 Eddy De Vetter 580
Buiten klassement vermelden we nog de prestaties van F. Buyle, Ch. Huygh; M. Van Heule, Luc Carnier; F. Van Hecke; P. Van Damme; D. Van De Vijver en als aanstaande leden Dominique Huygh en Gerard Van Autreve die al enkele ritten meereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.