Vandaag is het dertig jaar geleden dat het zogenaamde “mirakel van de Bosuil” plaatsvond. Alle Belgische voetbalclubs plaatsen zich die dag voor de volgende ronde in de Europacup, maar vooral de prestatie van F.C.Antwerp is in het sportieve geheugen blijven hangen. De Antwerpenaars hadden immers 0-0 gespeeld op het veld van Vitosha Sofia en stonden na 89 minuten thuis 1-3 achter. En toen gebeurde er een mirakel op de Bosuil: na zes minuten extra tijd en met tien spelers, maakt Antwerp er nog 4-3 van (foto YouTube). Erik Van Looy heeft er zelfs nu nog af en toe een natte droom van!

Heel wat anders dus dan in 1957 toen F.C.ANTWERP, dat zijn vierde landstitel had behaald, voor het eerst Europees mocht spelen. In de eerste ronde verloren de Antwerpenaars voor zo’n vijftig duizend toeschouwers thuis met 1-2 van Real Madrid. Alfredo di Stefano (foto) maakt beide Madrileense goals, tussendoor scoort Stan De Backer de 1-1. Vic Mees (tweemaal) en Jef Van Gool trappen tegen de deklat. In Madrid is de nederlaag iets minder eervol: 6-0.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.