Een nieuwe herfst, een nieuwe Bahamontes! Met dit keer als rode draad: eendagsvliegen. Vergeet de negatieve connotatie die rond het woord hangt – als in: één keer alles, voor de rest niks – want, geloof ons: de renners die dit nummer gehaald hebben, zijn stuk voor stuk straffe mannen. Een greep uit de verhalen? We gingen op bezoek bij Oscar Pereiro die de Tour won dankzij een gelukkige samenloop van omstandigheden (denk aan Floyd Landis en ene dokter Fuentes). We trokken naar Hulste om Hubert ‘Don Umberto Hutsebolino’ Hutsebaut te laten vertellen hoe hij de E3 Prijs Harelbeke won door én Eddy Merckx én Walter Godefroot te kloppen en hoe hij nadien clown werd. We trokken naar Parijs waar we koffie dronken met Jacky Durand. We stelden onze geheel eigenzinnige en dus compleet subjectieve Top 30 der Eendagsvliegen samen, en we doorkruisten Vlaanderen op zoek naar hellingen die slechts één keer werden opgenomen in Vlaanderens Mooiste. Dat, en nog veel, véél meer natuurlijk! 

In dezelfde lijn ligt dit verhaal. De Tour de France van 1984. ’s Morgens hebben de renners een ploegentijdrit afgewerkt tussen Louvroil en Valenciennes, in de namiddagetappe – toen werden er wel eens twee, heel soms zelfs drie ritten op één dag gereden – wordt er van Valenciennes naar Béthune gefietst. Ferdi Van den Haute wint die etappe, én hij wordt meteen na afloop ook als geletruidrager gehuldigd op het podium. Dubbel prijs dus! Wat Ferdi op dat moment nog niet weet, is dat hij de geschiedenisboeken zal ingaan als de wellicht kortste geletruidrager ooit. Geïntrigeerd? Meer weten over Ferdi en zijn gele trui? Dat dachten we al. En dus stuurden we onze vliegende reporter Ward Bogaert op pad, richting Van den Haute. Het resultaat is een alweer verbluffende aflevering van onze Radio Bahamontes-podcast. Te beluisteren op www.radiobahamontes.be

Geen twee zonder drie. En dus zijn we bijzonder verheugd u de Derde Groote Sluitingsprijs Bahamontes te kunnen aankondigen. Deze keer vullen we de prachtige Gentse Minardschouwburg op zaterdag 2 (reeds helemaal uitverkocht!) en zondag 3 november (de laatste 100 tickets!). Het wordt opnieuw een avondvullende, hartverwarmende ode aan de koers, met de ingrediënten die van de voorbije twee edities een heerlijk meergangenmenu maakten. Zijnde: grote en kleine namen uit het peloton, helden en anti-helden, keizers der klassiekers en koningen der kermiskoersen, verrassende gasten uit liefde voor de stiel en voor de muziek, en dat allemaal gecombineerd met de geur van kettingvet en massageolie, opgewonden geroezemoes bij een zoveelste demarrage of een onverwacht optreden en, natuurlijk, een pintje achteraf aan de toog, koersliefhebbers onder elkaar.  U komt toch ook? Tickets? Hier bestellen!

Er is evenwel ook slecht nieuws. Al zes jaar lang kostte een Bahamontes u welgeteld 9,95 euro, terwijl u voor een abonnement van vier nummers € 34,95 betaalde. Maar alles wordt duurder, en Bahamontes dus helaas ook. En dus kost een nummer in de winkel voortaan € 12,5 en een abonnement € 40. Geloof ons: we hebben deze prijsstijging zo lang mogelijk proberen uit te stellen, maar het was niet langer houdbaar. Economische noodzaak dus, en we hopen dat u dat begrijpt. Tenslotte blijft ook € 40 voor een abonnement van vier nummers of één nummer voor € 12,5 ofte 148 pagina’s puur leesplezier een koopje! In ruil beloven wij u nog betere nummers, met nog meer zweet, kuitkrampen en zadelpijn gemaakt. Uit liefde voor de stiel! Abonnementje nemen? Sprintje hiernaartoe! En, oh ja, voor we het vergeten: bij dit nummer krijgt u ook drie originele, geweldige Bahamontes-postkaarten. Waarom? Omdat we u graag zien, tiens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.