De Engelse presentatrice Anne Robinson, vooral bekend van het spelprogramma “The Weakest Link” (foto YouTube), viert vandaag haar 75ste verjaardag.

Anne Josephine (Anne) Robinson (Crosby26 september 1944) is een Britse journaliste en televisiepresentatrice. Ze is voornamelijk bekend van de televisiequiz The Weakest Link (de zwakste schakel).

Robinson staat bekend om haar ijskoude presentatie van de quiz. Hierin dient ze de kandidaten stevig van repliek en geeft ze afvallers er verbaal flink van langs. Haar vaste opmerking richting afvallers, “You are the weakest link – Goodbye!” (Je bent de zwakste schakel – Tot ziens!), werd in 2001 een veelgehoorde catchphrase. Naar haar eigen zeggen kreeg ze in die tijd veel aanbiedingen om als professionele meesteres aan de slag te gaan.

In de Vlaamse versie van de quiz imiteerde Goedele Liekens (foto Michiel Hendryckx via Wikipedia) de ijskoude presentatie van Robinson. Alhoewel in haar videoreeks Seks, je lust en je leven [1995] een goede bijdrage is gewijd aan BDSM, heeft ze de beoefenaars van deze vorm van erotiek toch tegen zich in het harnas gejaagd door te verklaren dat geschoren geslachtsorganen (wat bij BDSM gebruikelijk is, al was het maar omwille van de praktische toepassing) een aanduiding zijn van verdrongen pedofilie. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.