Vandaag is het 25 jaar geleden dat Frank Vandenbroucke verliefd wordt op Sarah Pinacci, het meisje dat in de Vuelta koffietjes uitdeelde in de stand van de Saeco-ploeg (Saeco produceert koffiezet-toestellen).

Hij wint voor haar op overdonderende wijze in Avila en zal bij de eindafrekening het puntenklassement op zijn naam schrijven, al was hij in de eerste helft van de Ronde (dus vóór de ontmoeting met Sarah) zo goed als onzichtbaar. De Ronde zelf zou dat jaar naar Jan Ullrich gaan.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “25 jaar geleden: Frank Vandenbroucke ontmoet Sarah Pinacci

  1. Ik deed onlangs mee aan een fietstocht. De pauze van de rit was in café Berghof in Steenhuize. Ik moet er elke keer aan denken dat Berghof ook de naam was de villa van Adolf Hitler in Berchtesgaten. Wat er eerst was, het café of de villa weet ik. In elk geval is de villa vernietigd. Inspireerde de cafébaas zich voor de naamgeving op de villa? Geen idee. Ik zoek een link. Café Berghof was vaak bezocht door renner Frank VdB. Mochten zowel de wielergod als de Füher geen of toch zeer weinig aanhang hebben gehad, dan zouden psychologen en psychiaters aan deze charismatische figuren een aardige duit kunnen hebben verdienen en hadden ze misschien geen of weinig schade aangericht aan anderen en zichzelf. Dit geheel terloops.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.