Het is vandaag al 25 jaar geleden dat de Brits-Amerikaanse componist Jule Styne is overleden.

Julius Kerwin Styne werd geboren in Londen als zoon van een Joodse emigranten-familie uit Oekraïne, die, na een langere tussenstop in het Verenigd Koninkrijk, in 1912 in de Verenigde Staten aankwam. Hij was zeer getalenteerd en kreeg een aangepaste opleiding. In 1914 ging hij al naar het Chicago College of Music en wat later speelde hij in jazzensembles en lichte muziek. Vanaf 1927 studeerde hij aan de Northwestern University in Chicago.

Als jazzmusicus en leraar vertrok hij naar Hollywood. Hij werkte met Frank Loesser en Sammy Cahn samen en begeleidde onder anderen Frank Sinatra in verschillende film-musicals. Voor Frank Sinatra componeerde Styne o.a. “I’ll never walk alone” en “Five minutes more”.

Als componist publiceerde hij rond 1500 songs. In 1955 kreeg hij voor Three Coins in de Fountain uit de gelijknamige film de Oscar. Hij schreef de muziek voor talrijke films, waaronder de film-musicals Gentlemen Prefer Blondes (1949), Gypsy (1959) en Funny Girl (1964). Zijn bekendste lied is People uit Funny Girl, dat Barbra Streisand wereldberoemd gemaakt heeft. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.