Uiteraard wordt de dolfijn op het fotootje (die overigens eigenlijk Susie heette) vandaag geen 55 jaar (hoe oud worden dolfijnen eigenlijk?). Ik bedoel eigenlijk dat het vandaag 55 jaar geleden is dat dit feuilleton in première ging op de Amerikaanse televisie. Even later (hoeveel eigenlijk? duurde dat toen nog meerdere jaren in die tijd?) was het ook op de Vlaamse televisie te zien. Alhoewel ikzelf zelden keek (ik was niet zo’n grote fan, of – als het inderdaad een paar jaar duurde vooraleer dit naar Europa kwam overgewaaid – ik was misschien al te oud ervoor), is het toch een jeugdherinnering die ik niet mag nalaten om weer op te halen. Ook omdat het tekstje dat mijn Frans-Canadese vriend Alcide erover schreef, en dat hieronder volgt, toch wel erg grappig is…

“Flipper le Dauphin” est une série télévisée américaine en 88 épisodes de 25 minutes, créée par Ricou Browning et Jack Cowden et diffusée entre le 19 septembre 1964 et le 1er septembre 1968 sur le réseau NBC. Cette série met en scène les aventures de la famille Ricks : le père, Porter, responsable du parc aquatique Coral Key en Floride et ses deux fils, Sandy et Bud. Mais le véritable héros de la série est Flipper, un dauphin apprivoisé par Bud, qui vient en aide aux nageurs en difficulté ou aux naufragés. En réalité son nom est Susie, c’était une femelle. Il y eut par la suite plusieurs animaux pour jouer le rôle mais tous étaient des femelles. Pourquoi? (Aucune idée)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.