Robert Stannard (Sydney16 september 1998) rijdt sinds anno 2019 voor Mitchelton-Scott, dat in 2021 overging in Bike Exchange (foto Axel VH). Hij kwam over van de eigen opleidingsploeg.

Als junior behaalde Stannard vier medailles tijdens de Oceanische kampioenschappen op de weg: zowel in 2015 als in 2016 werd hij derde in de tijdrit en tweede in de wegwedstrijd. Beide jaren nam hij ook deel aan het wereldkampioenschap, met een elfde plek in de tijdrit in 2016 als beste klassering. Aan het eind van dat jaar werd bekend dat de Nieuw-Zeelander vanaf april 2017 voor Delta Cycling Rotterdam zou gaan rijden.

In 2017 verruilde Stannard zijn Nieuw-Zeelandse licentie voor een Australische, het land waar hij werd geboren. Op het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften was hij de eerste die van het startpodium reed, waarna hij lang in de hotseat mocht blijven zitten. Uiteindelijk was alleen Callum Scotson, die als laatste startte, sneller. Later die maand werd bekend dat Stannard en de Nederlandse ploeg zijn contract in goed overleg hadden verbroken, zodat de Australiër zich aan kon sluiten bij Mitchelton Scott. Met een Australische selectie won Stannard in mei de openingsploegentijdrit van de Toscana-Terre di ciclismo, een Italiaanse beloftenwedstrijd. In het eindklassement werd hij tweede, met 26 seconden achterstand op zijn landgenoot Jai Hindley. Een week later won hij de derde etappe van de Ronde van Rhône-Alpes Isère. In de Ronde van Italië voor beloften werd Stannard, met een achterstand van bijna drieënhalve minuut op winnaar Pavel Sivakov, achtste in het eindklassement.

In januari 2018 veroverde Stannard in de voorlaatste etappe van de New Zealand Cycle Classic de leiderstrui. Die leiderstrui moest hij in de laatste rit afstaan aan Hayden McCormick, die zo Joseph Cooper opvolgde op de erelijst. In het jongerenklassement eindigde Stannard wel bovenaan, met 37 seconden voorsprong op Michael Potter. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.