De Nederlandse pianist Erik Van Balen werd in Den Haag geboren, waar hij dan ook begon te studeren bij Gérard van Blerk. Nadien kreeg hij een beurs om zijn studies verder te zetten aan de Frans Liszt-akademie in Boedapest. Ondanks het feit dat hij een Nederlander is, is hij dus wel op zijn plaats in het Hongaars festival in de Rode Pomp in 1994.

Erik van Balen is dirigent en artistiek leider van diverse koren, het GOOK in Gorinchem, de Troubadours in Oegstgeest en het Vrije School kamerkoor VOLK, een koor voor docenten en oud leerlingen. Als vrije school leerkracht (1985-heden) schreef hij muziek bij diverse muziektheaterproducties, studeerde en voerde hij opera’s uit (Zauberflöte van Mozart, Orfeo et Euridice van Gluck, Dido and Aeneas van Purcell). Verder waren er uitvoeringen met het schoolkoor zoals Carmina Burana (Orff ) en Misa Criolla van Ramirez.

Hij dirigeerde een aantal opera’s van Verdi (Attila, Nabucco, Giovanna d’Arco ), Cavalleria Rusticana, een 20-tal operettes uit het Weens-Hongaarse repertoire en oratoria van o.a. Saint-Saëns, Mendelssohn, Mozart, Purcell, Orff, Janacek, Fauré.

Hij studeerde ook zang bij Ria Peter, Frans Huyts e.v.a. (1980-1985), bij James en Zjenja McCray (2006-2011). Daarnaast volgde hij zanglogopedie volgens de Lichtenberg-methode (2006-2010).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.