Veertien dagen geleden lieten we Johan Verminnen reeds vertellen dat hij « ook visuele attracties bij het programma wenste te betrekken om het euvel van opstellen en afbreken van materiaal tegen te gaan, maar zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de attracties op zichzelf ». En inderdaad, wat de slangenmens Jack in the box presteert, grenst haast aan het ongelooflijke. Het is dus uiterst ongepast smalend neer te kijken op deze vorm van attracties, een strijd die John Massis reeds vele jaren hardnekkig voert via het schrijven van massa’s brieven naar een bekend radio- en tv-blad.

Een « Jack in the box » is eigenlijk een duiveltje dat met behulp van een veer verraderlijk uit een doosje kan wippen, maar onze Antwerpse Jack doet eigenlijk net het omgekeerde hij kruipt in een doosje. En “wippen” is er ook niet bij, want daar de doos amper 47 x 47 x 47 cm is en de deuropening slechts 35 x 35 cm komt er heel wat gewriemel bij te pas.
Lenig gewriemel dan wel, want u had al begrepen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Jack is namelijk wat men noemt een « slangenmens » of “contortionist”. In die hoedanigheid heeft hij trouwens al optredens achter de rug in
Frankrijk, Nederland, Duitsland en natuurlijk ook zowat overal hier in België. Misschien heb je hem zelfs al eens op de televisie gezien.
Is dat nu alles wat je van hem te zien krijgt ? Uiteraard niet. Nog één greep uit zijn repertoire: doorheen een ring van 34 cm diameter; doorheen een 70 cm. lange buis van 37 cm diameter enz.
Jack wordt hierbij telkens geassisteerd door zijn echtgenote en als alles meezit mogen we ook voor de muzikale begeleiding nog op een verrassing rekenen (*). Dus alweer iets nieuws op ons Feest!

Ronny De Schepper

(*) Johan Verminnen en ik hadden enigszins gehoopt dat de aanwezige muzikanten (die van hem en die van Raymond b.v.) een “touchke” zouden placeren, zoals men dat dan noemt, maar uiteindelijk bleek dit niet waar te zijn. Toch betrok Jack de Centimeters, die in de tent aanwezig waren, in zijn act. Daar bestaat een mooie foto van, genomen door Jo Clauwaert, maar ik vind hem helaas niet meer terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.