Pianist Alexei Lubimov (foto Mnaydorf via Wikipedia) was een zeer bijzondere figuur binnen de Sovjet-muziek. Niet alleen was hij er een pionier van de historische uitvoeringspraktijk (op pianoforte), reeds in 1968 bracht hij ook concerten van John Cage en zelfs van Terry Riley.

Hij kreeg dan ook verbod om tournées in het buitenland te maken. Another example of his work is a recording of Bach, which was made at the M.I.Glinka Museum of Musical Culture (the USSR) performed on a “Tschudi” two-manual harpsichord (London, 1766). The instrument was restored by V.Golosov in 1984.

 Hij heeft tournees gemaakt met de Haydn Sinfonietta en met de Camerata Salzburg onder leiding van Roger Norrington. Voor de Salzburger Festspiele heeft hij de pianopartij in Skrjabins Prometheus uitgevoerd. In 2011 toerde hij met het Boedapest Festival Orkest onder leiding van Iván Fischer. Hij werkt regelmatig samen met het Orchestra of the Age of Enlightenment. Voor kamermuziek heeft hij als partners gehad Andreas StaierNatalia GutmanPeter SchreierHeinrich SchiffChristian TetzlaffGidon KremerIvan MonighettiWieland Kuijken en Slava Poprugin.

Ljoebimov, die o.a. docent was aan het Mozarteum in Salzburg, was jurylid voor de internationale klavecimbel- en pianofortewedstrijd in Brugge, in het kader van het Festival Musica Antiqua voor de jaren 2004, 2007 en 2010. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.