“Bonanza” was de eerste televisieserie in kleur, al kregen wij ze hier in Europa oorspronkelijk nog in zwart-wit te zien.

80 Lorne Green

Ondertussen zijn alle vier de hoofdvertolkers overleden…

Lyon Himan (Lorne) Greene (Ottawa (Ontario), 12 februari 1915 – Santa Monica (Californië), 11 september 1987) was een Canadese radiopresentator, nieuwslezer, zanger en acteur van Joodse komaf. In 1987 stierf Lorne Greene op 72-jarige leeftijd ten gevolge van prostaatkanker. Hij is begraven aan de Hillside Memorial Park Cemetery in Culver City.

96 Pernell Roberts

Pernell Elvin Roberts (Waycross (Georgia), 18 mei 1928 – Malibu (Californië), 24 januari 2010) was een Amerikaans acteur en zanger. Hij werd bekend met zijn rol als Adam Cartwright in de televisieserie Bonanza. In 1965 stopte hij met die rol na een meningsverschil met de regisseur. Pernell Roberts overleed op 24 januari 2010 aan de gevolgen van kanker. 

82 Michael Landon

Michael Landon (Little Joe), geboren als Eugene Maurice Orowitz (Forest Hills (New York)31 oktober 1936 – Malibu (Californië)1 juli 1991), was een Amerikaans acteur, producent en televisieregisseur. In 1991 werd de diagnose alvleesklierkanker gesteld, die al was uitgezaaid naar de lever. Landons laatste publieke optreden was in The Tonight Show met Johnny Carson in mei 1991. Enkele weken later stierf Landon op 54-jarige leeftijd, met zijn familie, kinderen en collega’s aan zijn zijde. 

60 Dan Blocker

Dan Blocker (De Kalb (Texas), 10 december 1928 – Los Angeles (Californië), 13 mei 1972) was een Amerikaanse acteur die wereldfaam verwierf met de rol van Eric ‘Hoss’ Cartwright in de western tv-serie Bonanza. Door zijn plotselinge overlijden aan de complicaties van een galblaasoperatie was het snel gedaan met de serie Bonanza, die liep van 1959 tot 1973.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.