Het is vandaag 25 jaar geleden dat de talkshow “Geen kaas, geen spektakel”, gepresenteerd door Kurt Van Eeghem (foto), werd opgenomen in het Gentse Kunstencentrum Vooruit.

Voor wie zich afvraagt vanwaar de originele titel afkomstig is: toen Theater Antigone een voorstelling moest geven, kregen ze broodjes zonder beleg voorgeschoteld. Daarop gingen de acteurs in staking. Aan het publiek legden ze uit: “Geen kaas, geen theater”.
Een paar opmerkelijke interventies: misschien herinneren sommigen zich nog de herrie tussen regisseur Guy Joosten en dirigent Silvio Varviso, omdat hij vond dat het te traag ging. Het cynische was dat hij min of meer nog gelijk had ook.
En Sylvia Kristel wist te melden dat er “enkele projecten” met Robbe De Hert op stapel stonden. Dat bleek dan “Gaston’s war” te zijn. Op de première bleek haar stem (net zoals bij de Emmanuelle-films destijds) gedubd te zijn. In het geval van “Gaston’s war” door Vera Mann. Dat kwam wel hard aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.