Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Amerikaanse zanger en songwriter Bob Crewe is overleden (foto YouTube).

 Alhoewel hij geen muziek maar wel architectuur heeft gestudeerd, zou hij uitgroeien tot een van de grootste songschrijvers van de sixties. Eerst aan de zijde van Frank Slay jr. (“Silhouettes”, “Tallahassee Lassie”), maar later vooral samen met Bob Gaudio, waarmee hij ook deel uitmaakte van The Four Seasons (b.v. Sherry in1962, Silence is golden in 1964, The sun ain’t gonna shine anymore in 1965 en Can’t take my eyes off you in 1967). Later zou hij wat wegdeemsteren, maar af en toe zou hij toch nog een wereldhit scoren, zoals met “Voulez-vous coucher avec moi” van Labelle (om “zedige” redenen uitgebracht als “Lady Marmelade”). Als homoseksueel richtte hij een fonds op om aids-patiënten te helpen en homorechten te verbeteren. Hij overleed in 2014 op 83-jarige leeftijd. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.