De Franse sopraan Françoise Pollet viert vandaag haar zeventigste verjaardag.

Elle suit des études de violon au conservatoire de Versailles, puis de chant. Elle poursuit l’étude du chant lyrique à l’université de Munich auprès d’Ernst Haefliger. Elle fait ses débuts en 1983 à l’opéra de Lübeck dans le rôle de la Maréchale du Chevalier à la rose de Richard Strauss après avoir été lauréate du Concours International de Chant de Genève.
In 1990 zong Françoise Pollet (foto YouTube) op Antenne 2 fragmenten uit “Il Trovatore” in het herdenkingsprogramma voor Luchino Visconti. En met Cord Garben, piano, bracht ze op 19/2/1992 in de Munt het Mignon-lied van Tsjaikovski als bisnummer. Om Marc Clemeur (in de zaal) te pesten omdat hij haar geweigerd had voor de rol van Tatiana in “Evgeny Onegin”? Hoe dan ook, ondanks haar mooie stem (een lichte verkoudheid zorgde er wel voor dat ze bij fortissimo’s van de pianist nauwelijks te horen was) had Marc toch gelijk, want de tijd van de Bianca Castafiori’s moet nu maar eens definitief achter de rug liggen!
En 1994, elle reçoit la Victoire de la musique classique de l’artiste lyrique de l’année. Elle enseigne au Conservatoire national supérieur musique et danse de Lyon depuis 2002 et donne de nombreuses masterclasses. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.