Het is vandaag al 75 jaar geleden dat de jonge beroepsrenner Marcel Van Ooteghem is overleden.

Hij werd dat jaar nog vijfde in de eerste editie van Nokere Koerse en verzamelde nog een boel andere ereplaatsen: 15de Brusssel-Everbeek – 5de Deinze – 10de te Ertvelde – 14de te Aalst – 5de te Zomergem – 17de te Denderwindeke – 12de te Mariakerke – 11de te Strijpen – 20st te Kaprijke – 13de te Outer – 15de te Sint-Niklaas – 14de te Zingem – 10de te Ruiselede – 15de te Sint-Lievens-Esse – 12de te Baardegem.

Marcel was geboren en getogen in Gent en die stad was in september 1944 reeds gedeeltelijk van de Duitse bezetting verlost. Aan de Muide, langsheen het Verbindingskanaal, werd er evenwel nog druk geschermutseld. Tijdens deze laatste verbitterde gevechten bevond Marcel zich voor de woning van zijn verloofde toen een Duitse scherpschutter hem dodelijk aan de keel raakte. Zo kwam er een triest einde aan de carrière van een beloftevol wielrenner.

Ronny De Schepper

(met dank aan Peter van Santvliet, Guido Seynaeve en Steve Seigneur)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.