Vandaag is het precies 35 jaar geleden dat rolschaatster Annie Lambrechts in Wenen Europees kampioene werd op de 5.000 meter. In het ijsschaatsen is het gebruikelijk dat de toppers nadien ook uitblinken in het wielrennen, daarom vraag ik me af of Annie het ooit op de fiets heeft geprobeerd? Dezelfde vraag kan trouwens worden gesteld voor haar mannelijke collega Danny Van De Perre die in dezelfde periode Europees kampioen op de 10.000 meter werd.

Een gedachte over “35 jaar geleden: Annie Lambrechts wordt Europees kampioene op de 5.000 meter

  1. Dag Ronny,
    Ik kan je vertellen dat Annie, mijn moeder, de stap naar het wielrennen niet heeft gemaakt. Althans niet competitief. Het wielrennen was en is nog steeds een prima training voor het skaten, maar zowel mijn moeder als Danny hebben geen wedstrijden gereden met de fiets. Onder invloed van mijn vader, heeft ze wel enkele wedstrijden veldlopen gedaan, maar weeral ter voorbereiding van het rolschaatsen. Fietsen en lopen zijn namelijk net iets makkelijker te doen in de regen of op een nat wegdek dan rolschaatsen dat is.
    Met vriendelijke groeten,
    Kristel Dehertoghe

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.