Iets wat ik totaal vergeten was (en met mij ongetwijfeld ontelbare andere wielerliefhebbers): Roger De Vlaeminck heeft ooit deelgenomen aan het WK op de piste. Veertig jaar geleden werd Roger immers vierde in de achtervolging.

Het podium in Amsterdam werd gevormd door Bert Oosterbosch, Francesco Moser en Herman Ponsteen. Helaas heb ik nergens kunnen vinden hoe dit kampioenschap juist is verlopen.
Roger is natuurlijk op de eerste plaats “Monsieur Paris-Roubaix” (vier overwinningen), maar hij won ook drie keer Milaan-San Remo en twee keer de Ronde Van Lombardije. Hij werd ook twee keer kampioen van België, eenmaal bij het begin van zijn carrière (1969) en eenmaal op het einde (1981). Dat hij daarnaast ook een uitstekend veldrijder is geweest (1x wereldkampioen; 3x Belgisch kampioen) is ook algemeen bekend, maar Roger was dus ook een uitstekend pisterenner. In 1971 won hij aan de zijde van Patrick Sercu de Gentse zesdagen. Samen werden ze een jaar later ook Belgisch kampioen in de madison. In 1980 won hij ook de zesdagen van Antwerpen, deze keer samen met René Pijnen en Winfried Peffgen. In 1982 deed hij dit nog eens over, opnieuw met Patrick Sercu.

2 gedachtes over “Veertig jaar geleden: Roger De Vlaeminck vierde op het WK achtervolging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.