Alberto Bettiol was de onverwachte, maar verdiende winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2019 (foto’s Erik Westerlinck). Het was zijn eerste profzege, maar ondertussen heeft hij in 2020 ook de tijdrit in de Ster van Bessèges gewonnen.

Alberto Bettiol werd in 2011 Europees kampioen tijdrijden bij de junioren en behaalde nog enkele mooie resultaten als junior. In 2014 werd hij profrenner bij het Italiaanse Cannondale, dat kort daarna met de Amerikaanse Garminploeg fusioneerde.

Als jonge profrenner reed Bettiol vooral in dienst van de ploeg. In 2016 won hij het puntenklassement van de Ronde van Polen en werd hij derde in het eindklassement. Ruim een maand later werd hij tweede in de Bretagne Classic, vierde in de Grote Prijs van Quebec en zevende in de Grote Prijs van Montreal, wedstrijden van World Tour niveau. In 2018 maakte hij de overstap naar de BMC-ploeg, wat geen succes werd door blessures, het stopzetten van de ploeg en het feit dat Bettiol niet zo goed in de trainingssfeer van de ploeg paste.

In 2019 keerde Bettiol terug naar de ploeg van manager Jonathan Vaughters die ondertussen EF Education First Pro Cycling heette. Hij liet zich meteen opvallen door een tweede plaats in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico. Hoewel de meeste Italiaanse renners niet goed rijden tijdens de Vlaamse klassiekers, werd hij vierde in de E3 Binckbank Classic. De week daarop won hij solo de Ronde van Vlaanderen na een aanval op de Oude Kwaremont. Hij boekte zo zijn eerste profzege. (Met dank aan Erik Vercauteren en Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.