Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse bokser Rocky Marciano omkwam bij een vliegtuigongeluk.

Rocky Marciano was 32 toen hij zijn titel bij de zwaargewichten vrijgaf op het moment dat hij een punt zette achter zijn professionele bokscarrière. Tot dan toe had hij nog nooit een profwedstrijd verloren. Rocco Francis Marchegiano won als prof zijn eerste zestien wedstrijden met knock-out, maar ook nadien zou Marciano dus geen enkele van zijn 33 profkampen verliezen (hij heeft wel vier verloren partijen bij de amateurs). Hij veroverde in 1952 de wereldtitel en behield die dus tot 1956. Hij heeft zijn titel wel zes keer verdedigd, onder anderen tegen de befaamde Joe Louis en ook tegen Ezzard Charles. Marciano won tegen deze laatste door knock-out in de achtste ronde. Charles was eerder op het jaar de eerste bokser die erin geslaagd was om 15 ronden staande te blijven tegen Marciano.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.