De Deense wielrenner Matti Breschel, op bovenstaande foto van Erik Westerlinck te zien in de Ronde van Vlaanderen 2017 vóór Sonny Colbrelli, Edvald Boasson Hagen en Peter Sagan, zet er eind dit jaar een punt achter.

Matti Breschel werd zowel in 2004 als in 2005 derde op het Deens kampioenschap op de weg, in 2008 werd hij tweede, en in 2009 mocht hij eindelijk de hoogste trede van het podium betreden.

In 2008 kende Breschel een succesvol jaar. Hij won de laatste etappe in de Ronde van Spanje en eindigde als derde in het wereldkampioenschap wielrennen, na Alessandro Ballan en Damiano Cunego. In 2009 behaalde hij ritzeges in onder andere de Ronde van Luxemburg en de Ronde van Zwitserland en werd hij dus Deens kampioen. In 2010 won hij Dwars door Vlaanderen en eindigde hij als tweede op het wereldkampioenschap wielrennen, deze maal achter de Noorse wereldkampioen Thor Hushovd.

Breschel reed in 2011 en 2012 voor de Nederlandse ploeg Rabobank. Vanwege een oude blessure liet Breschel voor het begin van zijn eerste seizoen in dienst van de bankiersploeg een operatie ondergaan. Hierdoor was hij enkele weken uit roulatie. Door deze blessure kon Breschel niet meedoen aan de voorjaarsklassiekers. In maart 2011 onderging hij opnieuw een operatie. Het is daarna nooit meer echt goed gekomen. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.