Du bist alles…” Iedereen kent het liedje ‘Du’ van Peter Maffay. Je kan er heerlijk op ‘slowen’ hoewel jonge mensen dat niet echt meer doen. Maar weinigen weten dat Peter Maffay niet in Duitsland maar in Roemenië, meer bepaald in Braşov, is geboren.

Toen de jonge Peter Makkay (zijn echte naam) 14 was gingen zijn ouders naar Duitsland. In datzelfde jaar (1963) startte hij een bandje onder de naam The Dukes. In 1970 nam hij een eerste single op die meteen de grote doorbraak betekende: ‘Du’ (Jij). Van zijn lp ‘Steppenwolf’ uit 1979 gingen meer dan 1,6 miljoen exemplaren over de toonbank. Peter Maffay werd één van de grootste sterren aan het Duitse showbizz firmament. Als je een kijkje neemt op Roemenië Vakantieland (FB) zie je ook dat hij een stichting heeft die zich bezig houdt met verlaten kinderen met twee tehuizen, waarvan één in Roemenië. Hij heeft een huis in Viscri, waar ook Prince Charles twee huizen heeft. Prachtig dorp. Google maar eens. (Ook de enige echt Tarzan, Johnny Weismüller dus, werd in Roemenië geboren, evenals Sandra Romain, een gekende porno-actrice.)

Jean-Paul Van Der Elst

2 gedachtes over “Peter Maffay wordt zeventig…

  1. Ik weet niet hoe het nu zit, maar de laatste keer dat ik Peter Maffay heb gezien (zo’n tien jaar geleden op de Duitse televisie) zat hij in een hardrock-groep en zwoer hij zijn schlagerverleden af. Zo speelden ze toen een hardrock-versie van “Du”, wat vreselijk klonk, want – alhoewel hardrock-groepen vaak goede slows maken – dat nummer was daar niet voor geschikt natuurlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.