Vorige week werd de Antwerpse acteur Kevin Janssens veertig jaar.

Janssens is opgegroeid in Stabroek en volgde een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck. Tijdens zijn laatste jaar werd hij door regisseur Guido Henderickx gevraagd voor de hoofdrol in de VTM-miniserie Koning van de Wereld. Na Koning van de Wereld speelde hij hoofdrollen in tientallen Vlaamse speelfilms en series, zoals o.m. Windkracht 10: Koksijde Rescue en Vermist.

Janssens is op z’n best als hij rollen speelt waarbij hij een “ongeleid projectiel” is. Dat kantje heeft hij zelfs in “positieve” rollen (zoals in “Vermist” b.v.), maar het komt nog beter tot uiting als hij buiten de lijntjes mag kleuren, zoals in “D’Ardennen” van Robin Pront uit 2015 (zie bovenstaande YouTube-foto). Eén opmerking echter: als hij die boswachter vermoordt, waar is de hond van die mens dan plotseling gebleven? Dat lijkt me toch wel een grote continuity-fout.

Naast film en televisie is Janssens actief in het theater. Sinds 2002 speelde hij in diverse producties van Het Toneelhuis.

Voor wie zich aan dit soort dingen interesseert: in 2002 was hij kort samen met Eva Pauwels. Van 2008 tot eind 2009 had hij een relatie met Natalia Druyts. Na een kortstondige relatie met An Lemmens in 2011, had Janssens in 2014 een relatie met Josje Huisman, maar deze relatie eindigde begin 2015. In april 2010 nam Janssens deel aan het VTM-programma Sterren op de Dansvloer samen met zijn danspartner Martine Jottay. Hij eindigde op de tweede plaats (winnaar was Louis Talpe). In 2010 werd hij ook vj op de jongerenzender JIM en sinds 6 juli 2011 presenteert hij het filmprogramma MovieSnackx. In 2014 nam hij deel aan het dansprogramma Dansdate met zijn voormalige partner Josje Huisman.

In 2019 speelde hij de hoofdrol in De Patrick, een tragikomische en dramatische Vlaamse langspeelfilm in regie van Tim Mielants naar een scenario van Tim Mielants en Benjamin Sprengers. Patrick (38) woont met zijn ouders op een naturistencamping. Zijn moeder (Katelijne Damen) is blind en als zijn vader (Josse De Pauw) sterft, zou hij dan ook de leiding moeten overnemen, maar aangezien hij een beetje mentaal gehandicapt is, wordt zijn functie ondergraven door een Nederlandse kampeerder (Pierre Bokma). Hijzelf lijkt eerder geobsedeerd te zijn door het verlies van zijn favoriete hamer. Dit lijkt een triviaal gegeven, maar uiteindelijk zal die een rol spelen in een misdrijf, waardoor Patrick toch gedwongen wordt zijn verantwoordelijkheid op te nemen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.